administration:larmhantering:servrar

Skillnader

Här visas skillnader mellan den valda versionen och den nuvarande versionen av sidan.

Länk till den här jämförelsesidan

Börjar med Föregående version.
Nästa version.
Föregående version.
Senaste version.Slutar med
administration:larmhantering:servrar [2019/09/02 16:04] – [Skapa server] dokuadminadministration:larmhantering:servrar [2019/09/10 13:10] – [Redigera och ta bort servrar] dokuadmin
Rad 2: Rad 2:
  
 Denna dokumentation innehåller information om Servrar under administration->larmhantering. Denna dokumentation innehåller information om Servrar under administration->larmhantering.
 +
 +Servrar är de enheter som skickar data till Orbiq. Man kan förutom beteckning redigera serverns e-post, url, servertyp och bundna objekt. Man kan via kartan och ett objekt se och länkas vidare till en server's webbinterface. URL:en för en server skrivs huvudsakligen under fältet "Intern URL".
  
  
Rad 34: Rad 36:
 Klicka sen på {{fa>pencil}} för att redigera eller på {{fa>trash}} för att radera.  Klicka sen på {{fa>pencil}} för att redigera eller på {{fa>trash}} för att radera. 
  
 +**Proxy**
 +
 +Det finns ett par specialalternativ när man konfiguerar en server. Om en installation är kopplad till en proxy-funktion, så finns det alternativ för att binda serverns webbinterface till proxyfunktionen. D.v.s. att man kan skapa en extern URL som är lösenordsskyddad via proxyn och visar innehållet för serverns webbinterface. För att konfigurera detta, så skriver man in serverns IP som "Intern URL", klickar i proxy-checkbox:en och anger en valfri extern URL som användare når den via.
 +
 +IQProxy Portal är en lösning som man kan använda om serverns webbinterface har en egen autentisering som kolliderar med autentiseringen via proxyfunktionen, isåfall kan man klicka i boxen för att aktivera IQProxy Portal. Det är en lösning som håller koll på de båda autentiseringarna och särskiljer dem för samtidig användning. Man ska bara använda denna funktion om det verkligen behövs, då den är kraftigare än den vanliga lösningen, den kräver mer och kan göra laddningen märkbart långsammare.
  
 +{{::server.png?400|}}